Сушени гъби шийтаке

7.99 лв.

В наличност

ПРОМОЦИЯ!!! ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА ПРЕЗ М. ЮНИ! Важи при поръчка на 4 опаковки сушени цели гъби! 4 бр. х 25 гр = 1 кг пресни шийтаке

Описание

Висококачествен продукт, даващ възможност за повече варианти на кулинарна обработка в сравнение с нарязаните на слайс гъби.

Отглеждаме шийтаке на дъбови трупи като симулираме условията, при които гъбите растат в естествената си среда.  Единствената разлика е, че нашите гъби растат при  стриктно контролиране на всеки етап от производството: от приема на суровините до експедиране на крайния продукт.

За запазване на ценните съставки в максимална степен, използваме нискотемпературно сушене.

Известно е, че ароматът на целите сушени гъби е много по-силен от този на пресните. А причината – приблизително 10 пъти по-високата концентрация на гуанилова киселина, един от трите най-високо ценени аромата в японската кухня наред с инозина на рибата бонито и глутаминовата киселина, съдържаща се във водораслите келп.

Именно с гуаниловата киселина, този уникален компонент в състава на гъбите се свързва и термина „умами“ или петият вкус, както ние го наричаме. За да се насладим на този аромат обаче, трябва да знаем как правилно да рехидратираме сушените гъби.
Правилото е просто: гъбите трябва да престоят накиснати във вода поне 5 часа при температура 5 градуса!
В случай, че гъбите са по-месести, добре е да увеличим времето на 10 часа.